Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Dirk - Woensdag 24 April 2024

  Hoe moet ik mijn fiets smeren? Wij leggen het je uit

  Om je fiets in topconditie te houden, is het belangrijk om voor goed onderhoud te zorgen. Laat je het onderhoud achterwege, dan kan dit het uiterlijk van je fiets aantasten en de prestaties verminderen. Het is daarom slim om regelmatig je fiets te smeren. Door je tweewieler goed te smeren, is de kans op slijtage kleiner en verleng je de levensduur van de belangrijke fietsonderdelen. Maar je fiets smeren, hoe doe je dat? Wij helpen je op weg en sommen enkele tips voor je op!

  Verzamel de juiste benodigdheden

  Voordat je aan de slag gaat met het smeren van je fiets, is het belangrijk om alle benodigdheden te verzamelen. Voor het smeren van je fiets heb je verschillende spullen nodig. Denk hierbij aan smeerolie of smeervet, een schone doek en handschoenen. Een handig product voor het smeren van fietssloten of andere producten is de WD40 Mini van Fietsgoedkoper.nl. Belangrijk voor het smeren van je tweewieler is om hoogwaardige producten te gebruiken. 

  Weet welke onderdelen je allemaal moet smeren

  Misschien denk je bij het smeren van je fiets alleen aan het smeren van je ketting. Echter zijn er nog veel meer onderdelen van je fiets die genoeg aandacht verdienen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de tandwielen, trapas en rem- en versnellingskabels. Door deze onderdelen af en toe te smeren blijft je tweewieler in een betere conditie. 

  Reinig de onderdelen

  Zodra je de benodigdheden verzameld hebt, kan het echte werk beginnen. Voordat je begint met het smeren van je fietsonderdelen, is het slim om de onderdelen eerst goed schoon te maken. Verwijder vuil en stof met een doek voordat je met smeermiddel aan de slag gaat. Hoe schoner het is voordat je begint met smeren, hoe beter. Het middel zal dan namelijk beter functioneren.

  Gebruik niet te veel smeermiddel

  Een andere goede tip voor het smeren van je fiets is om niet te veel smeermiddel te gebruiken. Je hebt vaak maar weinig nodig om het gewenste resultaat te bereiken, dus wees zuinig op het middel dat je gebruikt. Te veel smeermiddel kan averechts werken en juist meer vuil en stof aantrekken. Gebruik je te veel, dan kan dat ook leiden tot plakkerige fietsonderdelen.

  Laat het even intrekken

  Voor optimaal resultaat is het verstandig om het smeermiddel even in te laten trekken nadat je gesmeerd hebt. Haal de restjes dus niet meteen weg na het smeren, maar laat het er even langer opzitten. Zo krijgt het smeervet of de smeerolie de kans om goed in de onderdelen te trekken en dat verbetert het resultaat.

  Merk je dat bepaalde onderdelen van je fiets niet meer naar behoren functioneren? Trek dan aan de bel en ga aan de slag met het smeren van je fiets. Het is slim om dit regelmatig te doen, om ervoor te zorgen dat je tweewieler optimaal blijft presteren. Met goed onderhoud heb je voor een lange tijd plezier van je fiets en haal je het maximale uit je fietstochten!

  Nieuws & updates

  Recente artikelen