Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen je graag met zoeken.

  Hier leggen we uit waar je rekening mee moet houden bij het kiezen.

  Help mij kiezen

  Comfortabele Opzetsturen / Ligsturen

  Hier vind je alle opzetsturen die Fietsgoedkoper momenteel aan kan bieden. Opzetsturen zijn een handige accessoire voor op je fiets. Het geeft meer comfort tijdens de langere fietstochten en verbeterd de prestaties tijdens het fietsen. Toon meer

  Merken

  Kleur

  Prijs

  -
  2 Producten

  Waarom een opzetstuur?

  Een opzetstuur, ook wel ligstuur / tijdritstuur / triathlon stuur genoemd, is een verlenging van je fietsstuur. Fiets je vaak lange afstanden? Of ben je een sportieve fietser? Dan is een ligstuur / opzetstuur ideaal! Ligsturen bieden meer comfort tijdens de langere fietsritten. 

  Fietsgoedkoper heeft opzetsturen van de volgende merken in het assortiment: 

  • Voltano opzetsturen

  Comfort

  Een tijdritstuur / ligstuur geeft de optie om op het stuur te ‘leunen’. Het opzetstuur wordt in het midden van het stuur gemonteerd. De sportieve fietsers kennen de racebeugels wel, bij racebeugels lig je ook wat horizontaler op de fiets, echter steun je bij racebeugels volledig op je gebogen onderarmen. Een opzetstuur wordt veel voor de racefiets gebruikt. Bij langere ritten kan dit pijnlijke onderarmen veroorzaken. Hier biedt een ligstuur uitkomst. Ook bij deze sturen lig je in een horizontalere houding op de fiets, echter steun je hierbij op je ellebogen. Dit zorgt ervoor dat er minder tot geen druk op de onderarmen komt. In de meeste gevallen liggen de ellebogen in speciaal ontworpen steunkussens. Een ligstuur is op een racefiets dé perfecte uitkomst door de eerder genoemde voordelen. Toch wordt een ligstuur ook veel op de ''normale'' fiets gebruikt. Je neemt simpelweg een comfortabelere houding aan tijdens het fietsen. 

  Prestaties

  Naast meer comfort geeft een opzetstuur ook betere prestaties. Door de horizontale houding en de stevige grip aan het stuur kan er meer kracht uitgeoefend worden op de pedalen. Je kan jezelf in feite naar het stuur toe trekken om meer kracht op de pedalen te zetten. 

  Een nadeel van een ligstuur / triathlonstuur ten opzichte van de racebeugels is dat je wat meer wind vangt. Bij racebeugels lig je net wat horizontaler dan bij ligsturen. Echter biedt een ligstuur vele malen extra comfort en een prettigere houding om meer kracht te zetten op de pedalen. 

  Heb je vragen over ligsturen / opzetsturen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag.