Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Dirk - Vrijdag 17 Maart 2023

  Fietsspiegel kopen? Dit is waar je op moet letten

  Het wordt steeds drukker op de weg en iedereen gaat steeds sneller. Als je veel fietst is het dus belangrijk om goed zicht te hebben op het verkeer om je heen. Een fietsspiegel kan je hier enorm bij helpen. Met een fietsspiegel kun je gemakkelijk zien wat er achter je gebeurt, zonder dat je je nek hoeft te draaien of je focus van de weg af hoeft te halen. Dit is vooral handig als in druk stadsverkeer fietst. Daar kom je namelijk veel weggebruikers tegen. Maar waar moet je nou rekening mee houden als je een fietsspiegel wil kopen? Deze vraag krijgen wij bij Fietsgoedkoper.nl vaker en daarom hebben wij dit blogartikel geschreven waarin we jou alles uitleggen over de fietsspiegel. In deze tekst kun je informatie over de volgende onderwerpen lezen:

   

  • Waarom een fietsspiegel gebruiken?
  • Grootte en vorm van fietsspiegels
  • Kwaliteit en duurzaamheid van fietsspiegels
  • Onderhoud van fietsspiegels
  • Fietsspiegels en veiligheidsregels 
  • Fietsspiegels van Fietsgoedkoper.nl

   

  Ben je al overtuigd van de fietsspiegel en wil je er gelijk een bestellen? Ga dan naar ons aanbod fietsspiegels

   

  Waarom een fietsspiegel gebruiken?

  Zoals we hierboven al zeiden is het handig om goed zicht te hebben als je veel fietst en dus vaak verkeer om je heen hebt. Een fietsspiegel kan je helpen om ongelukken voorkomen. Door te weten wat er achter je gebeurt, kun je beter inschatten wat de andere weggebruikers van plan zijn en hierop anticiperen. Daarnaast helpt een fietsspiegel je om veilig van rijstrook te veranderen en is het veiliger om de bocht om te gaan. Fietsen zal ook een stuk comfortabeler zijn omdat je een stuk minder vaak je nek hoeft te draaien om achterom te kijken. 

   

  Grootte en vorm van fietsspiegels

  De meest voorkomende vorm van fietsspiegels is rond of rechthoekig, maar er zijn ook spiegels met een meer gestroomlijnde vorm verkrijgbaar. Het voordeel van een gestroomlijnde spiegel is dat deze minder windweerstand heeft en er vaak moderner uitziet. Een nadeel kan zijn dat de spiegel mogelijk minder zicht biedt dan een grotere, rechthoekige spiegel. Wat betreft grootte is het belangrijk om een spiegel te kiezen die groot genoeg is om het achterliggende verkeer goed te kunnen zien, maar niet zo groot dat het zicht op de weg wordt beperkt. Een goede maat voor een fietsspiegel is rond de 8 centimeter. Dit biedt een breed genoeg zichtveld om achteropkomend verkeer goed in de gaten te kunnen houden, terwijl het niet te groot is en de fiets stabiel blijft.

   

  Kwaliteit en duurzaamheid van fietsspiegels

  Kwaliteit en duurzaamheid zijn altijd een belangrijk onderdeel bij de aanschaf van nieuwe producten. Een goede fietsspiegel is stevig en stabiel, zodat hij niet wiebelt of verschuift. Ook moet de spiegel van hoge kwaliteit zijn zodat u een duidelijk beeld hebt van wat er achter u gebeurt. Er zijn veel verschillende soorten fietsspiegels op de markt. Het is belangrijk om te investeren in goede kwaliteit zodat je er zeker van kunt zijn dat hij lang meegaat en goed functioneert. Duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee op de lange termijn. Kies daarom voor een fietsspiegel die is gemaakt van duurzame materialen, zoals aluminium of roestvrij staal. 

   

  Onderhoud van de fietsspiegel

  Ten eerste is het belangrijk om de fietsspiegel regelmatig schoon te maken. Vuil en stof kunnen zich ophopen en het zicht belemmeren. Gebruik een zachte doek en wat water om de spiegel schoon te maken. Als de spiegel erg vuil is, kun je ook schoonmaakmiddel gebruiken. Ten tweede is het verstandig om de bevestiging van de fietsspiegel regelmatig te controleren. De bevestiging kan losraken door trillingen tijdens het fietsen. Zorg er voor dat de bevestiging goed vastzit en vervang indien nodig het bevestigingsmateriaal. Ten slotte is het belangrijk om de fietsspiegel te beschermen tegen weersinvloeden en andere schade. Let bijvoorbeeld goed op bij het vervoeren van de fiets op een fietsendrager. Zorg er voor dat de spiegel niet beschadigd raakt door contact met andere voorwerpen. 

   

  Fietsspiegels en veiligheidsregels

  Veiligheid is natuurlijk een van de grote voordelen van de fietsspiegel. In sommige gevallen is de fietsspiegel zelfs verplicht. Bijvoorbeeld bij speedpedelecs. Speedpedelecs zijn elektrische fietsen waarmee fietsers snelheden bereiken tot 45km/u, waardoor ze veel sneller gaan dan traditionele fietsen. Er gelden strenge regels voor het gebruik van een speedpedelec. Zo zijn gebruikers verplicht om een speedpedelec-helm te dragen en is ook de fietsspiegel verplicht. Wil je alle regels over speedpedelecs lezen? Kijk dan op deze site van de rijksoverheid over speedpedelecs.

   

  Fietsspiegels van Fietsgoedkoper.nl

  Na het lezen van deze blog weet jij al een stuk meer over fietsspiegels. Ze zijn erg handig voor de veiligheid van fietsers en je hebt ze in verschillende soorten en maten. Heb jij toch nog vragen over fietsspiegels of heb jij hulp nodig bij het maken van een goede keuze? De specialisten van Fietsgoedkoper.nl staan altijd voor je klaar om jou te helpen. Neem gerust contact met ons op. 

  Nieuws & updates

  Recente artikelen