Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Dirk - Donderdag 28 September 2023

  Welke loopfiets past bij welke leeftijd?

  Een loopfiets is natuurlijk een fantastisch stuk speelgoed waarop jouw kind de magie van het fietsen kan beginnen te leren. Het is het ideale stuk buitenspeelgoed voor jouw kleintje. Er zitten enorm veel voordelen aan een loopfiets. Het is de ideale opstap naar een gewone fiets, alles is namelijk aanwezig, behalve trappers. Op deze manier leert jouw kind zijn of haar evenwicht te gebruiken, leert het sturen en gebruikt het alle zintuigen tegelijk. Al deze eigenschappen komen van pas als ze later echt moeten deelnemen aan het verkeer. Maar dan komt de vraag… Welke loopfiets past bij welke leeftijd? En moeten ze dan ook een kinderhelmpje op? En wat voor kinderhelmen kies je dan? Alles over kinderhelmen lees je in deze blog. Wil je meer weten over de loopfietsen? Lees dan verder! 

   

  Wanneer een loopfiets kopen?

  Wanneer je besluit om een loopfiets voor je kind te kopen, is de eerste vraag die bij je opkomt meestal: Kan hij of zij dit al? De leeftijd van je kind is namelijk een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste loopfiets. Maar wanneer is het eigenlijk het juiste moment om zo'n prachtig cadeau te geven? Zijn er loopfietsen die specifiek zijn ontworpen voor de leeftijd van je kind? En waar moet je op letten als je een loopfiets wilt schenken aan een 2-jarige, een 4-jarige, of zelfs een 1-jarige? Als er inderdaad modellen zijn die zijn afgestemd op verschillende leeftijdsgroepen, is het van groot belang om degene te kiezen die het beste past bij de lichaamsbouw van jouw kleintje.

   

  De Loopfiets voor Peuters vanaf 1 Jaar

  Vaak is het door het kijken naar andere kinderen die rondrijden op loopfietsen dat jouw kleintje ook graag zo'n loopfiets wil uitproberen. Er zijn tal van modellen van kleine loopfietsen speciaal ontworpen voor nieuwsgierige peuters. Driewielers en vierwielers, evenals loopwagens, zijn geschikt voor baby's vanaf ongeveer 6 maanden.

  Loopfietsjes kunnen een belangrijke rol spelen bij de eerste stapjes van je kind. Ze leren op hun beentjes te staan en ervaren de vreugde van het zichzelf voortbewegen. Sommige modellen zijn zelfs uitgerust met een handvat, zodat ouders hun kleintje kunnen begeleiden en ondersteunen bij de eerste avonturen op hun loopfiets.

   

  De Loopfiets voor Kinderen vanaf 2 Jaar

  Wanneer je kind de leeftijd van 2 jaar bereikt, of zelfs al met 18 maanden voor sommigen, zijn de meesten van hen in staat om te lopen. Dit is het perfecte moment om ze te introduceren in de wereld van de tweewielige loopfiets. Op deze leeftijd wordt het gebruik van een loopfiets gemakkelijker en zal het bijdragen aan de ontwikkeling van hun spieren en psychomotorische vaardigheden.

  Je kleine avonturier zal snel vooruitgang boeken in het beheersen van zijn evenwicht en zal leren anticiperen op remmen, obstakels en hellingen. Dit zal hun zelfstandigheid vergroten en hun zelfvertrouwen stimuleren. Het is niet alleen geweldig plezier voor je kind, maar ook een genot voor ouders om te zien hoe hun kleintje zich op zo'n fietsje beweegt.

  Voor kinderen van 3 jaar is dit het juiste moment om hen vertrouwd te maken met het gebruik van remmen. Op deze leeftijd zullen ze zich al veel zelfverzekerder voelen en in staat zijn om hun snelheid te regelen, wat hen meer autonomie geeft tijdens hun avontuurlijke uitstapjes. Bovendien zullen ze door deze ervaring wennen aan het concept van fietsen.

   

  De Loopfiets voor Kinderen van 4 Jaar en Ouder

  Wanneer een kind de leeftijd van 4 jaar bereikt, staan ouders vaak voor de uitdaging om te beslissen of ze een gewone fiets, een loopfiets, of zelfs een step moeten aanschaffen. Als je kleintje geen problemen meer heeft met het balanceren op een fiets zonder trappers, dan kan de overgang naar een klassieke fiets soepeler verlopen. De ervaring die jouw kind heeft opgedaan met de loopfiets, met name wat betreft het evenwicht, zou hem in staat moeten stellen om vrij snel de overstap naar een gewone fiets te maken. Echter, als ouder is het aan jou om te beoordelen of hij er klaar voor is om deze volgende stap te zetten. Je kunt er ook voor kiezen om geleidelijk te beginnen met trappen op een fiets als afwisseling.

   

  Bescherm je kind met een kinderhelm!

  De loopfiets is eigenlijk de eerste kennismaking met ‘het verkeer’. Het is dus belangrijk om hem of haar goede gewoontes aan te leren! Bescherm je kinderen met een goede beschermende kinderfietshelm van merken zoals Abus. Wil je meer weten over loopfietsen of heb je een andere vraag? Wij staan voor je klaar. Je kunt hier in contact met ons komen.

  News & updates

  Recente artikelen