Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Dirk - Vrijdag 10 Mei 2024

  Ontdek de 10 mooiste fietsroutes in Nederland voor 2024

  Nederland biedt tal van mooie fietsroutes die het ontdekken waard zijn. Van fietsen door adembenemende landschappen tot een fietstocht langs historische bezienswaardigheden, ons land heeft fietsliefhebbers veel te bieden. Ben je benieuwd naar de 10 mooiste fietsroutes in Nederland? Wij sommen ze hieronder voor je op!

  De Veluwezoomroute

  De Veluwezoomroute hoort absoluut thuis in het rijtje van mooiste fietsroutes van Nederland. Deze route van 46 kilometer lang bevindt zich in Nationaal Park Veluwezoom, in het zuidelijke deel van de Veluwe. Je wordt hier getrakteerd op ongerepte natuur met bossen, heuvels, rivierlandschappen, wilde dieren en landgoederen. 

  De Slufter

  Voor fietsliefhebbers is ook fietsroute De Slufter op Waddeneiland Texel het ontdekken waard. Deze populaire fietsroute van 36 kilometer lang neemt je mee langs De Slufter, een schitterend natuurgebied in het noorden van Texel. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten en kun je flora en fauna bewonderen.

  Hunebedden fietsroute rondom Borger

  Drenthe is dankzij zijn prachtige natuur en vele fietspaden een waar paradijs voor fietsers. Een van de bekendste fietsroutes is de Hunebedden fietsroute rondom Borger. Deze 47 kilometer lange fietsroute brengt je langs hunebedden, akkers, bosmeren en heidevelden. Hier ervaar je een unieke mix van geschiedenis, natuur en cultuur.

  Bekendelleroute

  De Bekendelleroute is een fietsroute door de Gelderse Achterhoek, die je meeneemt door een uniek en beschermd natuurgebied. Tijdens deze 30 kilometer lange route kom je diverse landschappen tegen, zoals weilanden, beken, zandpaden en bossen.

  Rondje Walcheren

  Rondje Walcheren is een fietsroute van zo’n 65 kilometer lang die de kans biedt om het Zeeuwse landschap te ontdekken. Walcheren staat bekend om zijn mooie duinen, brede stranden en gezellige badplaatsen. Laat je betoveren door de schitterende natuur en rijke cultuur en geschiedenis.

  De Grote Polderroute

  Fiets door de betoverende polders van Utrecht tijdens De Grote Polderroute! De route begint in Amersfoort, gaat via Soest naar Baarn en vervolgens naar de Eempolder. Neem een fietstas mee voor je spullen en stop onderweg af en toe om te genieten van de rust en schoonheid van de natuur. 

  Grote Natuurgebiedenroute

  De Grote Natuurgebiedenroute in Almere neemt je mee door de adembenemende natuurgebieden in de omgeving, waaronder de Oostvaardersplassen en het Kotterbos. Tijdens deze route van 44 kilometer maak je kennis met uitgestrekte bossen, rietvelden en schilderachtige meren. 

  Rondje Tjeukemeer

  Verken het betoverende Friesland tijdens het Rondje Tjeukemeer. Deze route neemt je mee langs meren, waterwegen, polders en dorpjes. Fiets rondom het prachtige Tjeukemeer, het grootste meer van Friesland. Deze 63 kilometer lange fietsroute biedt een onvergetelijke fietservaring.

  Rottemeren

  Langs de Rottemeren in Zuid-Holland loopt een mooie fietsroute die jou als fietser meeneemt door verschillende recreatie- en natuurgebieden. Geniet van het uitzicht op het water en het omringende groen en maak kennis met charmante dorpjes. Wil je op een veilige manier navigeren tijdens je fietstocht? Neem dan een telefoonhouder mee. 

  Duinwaterroute

  De Duinwaterroute strekt zich uit over 20 kilometer vanuit Castricum tot het Noord-Hollandse Duinreservaat. Laat je verrassen door de adembenemende landschappen en ontdek de rust en natuurlijke schoonheid van de omgeving. 

  Nieuws & updates

  Recente artikelen