Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

    Wat voor fietszadels zijn er allemaal?

    Ben je op zoek naar een nieuw zadel maar weet je niet waar je moet beginnen? Dit artikel gaat je helpen bij de zoektocht naar misschien wel het belangrijkste onderdeel van een fiets qua comfort: het fietszadel. Er zijn enorm veel verschillende type zadels.

    Je hebt in de basis eigenlijk drie verschillende type fietszadels:

    • Dames fietszadel
    • Heren fietszadel
    • Unisex fietszadel (voor zowel dames als heren)

    Een fietszadel voor dames wijkt in afmetingen af van een fietszadel voor heren. Een dames zadel is vaak korter en breder. Een zadel voor heren is vaak wat langer en smaller.

    Vervolgens zijn er vele verschillende type zadels:

    • Gel Fietszadel / Gel Zadel: Dit zijn zadels met een gel vulling. Dit is een wat zachter zadel voor meer comfort. De gel in het zadel kan enorm verschillen. Vraag hiervoor om advies bij de (web)winkel waar je het zadel wilt aanschaffen.
      Contec Anatomic 2 Dames Fietszadel 100% WaterdichtContec Elliptic+ Zadel - Gel - 100% Waterdicht - Dames
    • Foam Fietszadel / Schuimzadel: Dit zijn zadels met een schuim vulling. Dit zorgt met goede demping voor een goed comfort omdat de ‘’klappen’’ tijdens het fietsen goed worden opgevangen. Er zijn ook zadels met smart foam vulling. Dit is een schuim vulling die zich gaat vormen naar de gebruiker van het zadel, mits er meer op gefietst wordt.
      Velo Fietszadel Newport Gemini - Dames - Zwart - Memory FoamWittkop Gel Fietszadel - Zwart - Incl. Zadelstrop - Waterdicht

    • Rokzadel / Rocky zadel: Dit zijn zadels die speciaal zijn ontwikkeld voor rokdragers. De rok valt eenvoudig rond het zadel waardoor er makkelijker met een rok gefietst kan worden. Sommige gebruikers vinden dat een rokzadel net te klein is. Vandaar dat er ook rocky zadels in het leven zijn geroepen. Dit zijn rokzadels met een puntje eraan om het zadel te vergroten. Hierdoor glijdt u ook niet zo makkelijk van het zadel als bij een rokzadel het geval is.
      Voltano Rocky zadel / Fietszadel Met Punt - ZwartVoltano Rokzadel / Fietszadel - Rok - Zwart
    • Breed fietszadel / Extra breed zadel / Cruiser zadel: Dit zijn speciaal ontwikkelde zadels met een groot zitoppervlak. Een gebruiker kan om meerdere redenen voor dit zadel kiezen waaronder bijvoorbeeld medische redenen.
      Voltano City XXXL Fietszadel Met UitsparingContec Cruiser Comfort XXL Fietszadel - Unisex - Zwart Contec Fietszadel Chopper - Unisex - Zwart
    • Drifter zadel: Dit zijn vrij brede zadels met twee grote veren aan de onderkant. Dit zadel wordt veel gebruikt bij transportfietsen. Dit zadel is tegenwoordig ook enorm in trek bij de normale en elektrische fietsen. Het zadel heeft een goede demping en wordt als enorm comfortabel ervaren.
      Selle Comfort Drifter Fietszadel Wave - Zwart - Met HangverenSelle Comfort Drifter Fietszadel - Zwart - Met HangverenSelle Comfort Drifter Fietszadel Wave - Bruin - Met Hangveren
    • Medisch fietszadel / Zadel met uitsparing / Fietszadel met gleuf:Dit zijn voornamelijk fietszadels met een uitsparing in het midden. Deze uitsparing zorgt voor een drukvermindering op pijnpunten zoals de onderrug en het stuitje. Bij medische fietszadels is er enorm veel aandacht besteed aan de vormgeving van het zadel. Zo is er bij het merk Wittkop zadels jarenlang onderzoek gedaan naar het verminderen van zadelpijn. Ook het merk Voltano loopt voorop in de markt qua (medische) zadels tegen zadelpijn.
      Voltano Fietszadel Met Gelpads - Zwart/Rood - UnisexVoltano Fietszadel City / Tour - Zwart / Rood - Met Uitsparing - Gel - UnisexWittkop pro 3.0 fietszadel
    • MTB zadel (mountainbike zadel): Dit zijn de sportievere mountainbike fietszadels. Deze zadels zijn over het algemeen wat smaller en dunner dan een normaal fietszadel.
      Voltano MTB Mountainbike Fietszadel – Unisex – ZwartWittkop 7.0 fietszadelContec Elliptic+ MTB / Sport Fietszadel - Gel - 100% Waterdicht - Unisex
    • Trekking zadel: Dit zijn fietszadels die voornamelijk door de sportievere fietsers wordt gebruikt. Ook worden deze fietszadels vaak gebruikt voor het fietsen van lange afstanden of voor het wielrennen. Deze zadels zijn over het algemeen wat smaller en sportiever dan normale fietszadels. Dit is zo gemaakt door de sportievere houding van de sportfietser.
      Voltano Sport Fietszadel – Zwart - Gel - Trekking ZadelWittkop Medicus Pro 1.0 Heren Trekking Fietszadel - Voorgevormde GelpadsContec Elliptic+ Trekking Zadel - Gel - 100% Waterdicht - Heren

    Dit zijn (bijna) alle verschillende type fietszadels op de markt. Uiteraard heb je ook nog bruine fietszadels, een wit fietszadel en zwarte fietszadels. De kleur maakt voor de functionaliteit natuurlijk niets uit.

    Welk zadel past er op mijn fiets?

    Wij van Fietsgoedkoper krijgen vaak de vraag of wij bijvoorbeeld een speciaal Cortina zadel, Gazelle zadel, Sparta zadel of Batavus zadel hebben. Dit is er eigenlijk niet. Al deze fietsmerken maken gebruik van verschillende fietszadels. Meestal is dit het merk Selle Royal. Een fietsmerk dat wel een eigen zadel heeft is stella. Dit zadel is ook bij ons verkrijgbaar.

    Een zadel is 99 van de 100 keer een universeel zadel. Je hebt als het goed is momenteel een zadel op de fiets zitten. Dit zadel zit bevestigd met een zadelstrop. Deze zadelstrop is als het ware de verbinding tussen het zadel en uw fiets. Als je een nieuw zadel besteld kan je het oude zadel uit de zadelstrop halen en vervolgens de nieuwe er in bevestigen. Dit is (gelukkig) universeel en (99,99% van de gevallen) altijd passend.

    Wil je weten welk fietszadel er precies op jouw fiets past? Kijk dan even bij onze blog hierover. Hopelijk heb je nu eindelijk antwoord op de vraag: Welk fietszadel heb ik nodig? Zo niet, heb je nog vragen, zijn er nog andere dingen die we voor je kunnen doen? Neem dan contact met ons op, dan helpen we je gelijk verder!

    Leuke accessoires bij een fietszadel

    Er zijn bij ons verschillende leuke accessoires verkrijgbaar bij een zadel. Kies je voor een leuke fleurige zadelhoes, een zadeltas, een fietscomputer, telefoonhouder of een fietspomp? Dit is slechts een kleine greep van de producten die bij ons verkrijgbaar zijn (klik op de afbeelding van het product op naar de pagina te gaan).
    Voltano Elastische Fietshoes - 2 Fietsen - Zwart - WaterdichtVoltano Luxe Gel Zadelhoes / Zadeldek - Zwart - Met Uitsparing - Brede FietszadelsVoltano Draadloze Fietscomputer 2.1 inch - Zwart - 21 Functies - WaterdichtVoltano Aluminium Telefoonhouder Fiets - Zwart - Universeel - 360° DraaibaarVoltano Hogedruk Fietspomp - Manometer - 11 Bar - Titanium goud

    Een completer aanbod aan fietszadels ga je nergens vinden. Wacht niet langer en neem er vandaag nog één (of meerdere natuurlijk) mee in uw winkelmand. Sinds kort verkopen wij ook Voltano Fietszadels. Als je echt een goede prijs/kwaliteit verhouding wil dan raden wij het zeker aan om deze ook te bekijken. Dit zadel komt rechtstreeks uit de fabriek, hier zit geen groothandel tussen, hierdoor heb jij een geweldige prijs EN hoge kwaliteit.

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »