Sluiten

Categorieën

Filters

  Welk zadel op stang kinderzitje heb ik nodig?

  Over zadel op stang

  Het zadel op stang kinderzitje, een opkomend product dat steeds meer voeten in de aarde krijgt. In dit artikel lees je hoe je zelf het beste kan bepalen welk model van het zadeltje op stang jij nodig hebt. Eerst vertellen we je graag wat meer over dit van oorsprong Groningse product.

  Hoe is het Zadel op Stang Kinderzitje Ontstaan?

  Zadel op stang (ook wel zadel op buis, stangzadel of buiszadel genoemd) is ontstaan uit een probleem van een klant. De vader van de huidige eigenaar van Fietsgoedkoper heeft al tientallen jaren lang twee fietsenwinkels in Groningen, waarvan één in de wijk Selwerd.

  Rond het jaar 2010 kwam er een vrouw, met de handen in het haar, in de fietsenwinkel. Ze heeft een zoontje maar deze kan niet meer in het kinderzitje. Een kinderzitje voorop de fiets is haar te zwaar/groot geworden. Bij gebrek aan vervoer en een kind dat nog niet zelf kan fietsen zocht de wanhopig vrouw naar een oplossing.

  De eigenaar van de fietsenwinkel ging met het bijzondere verzoek aan de slag om de vrouw te helpen. Samen met een jeugdvriend die goed kon lassen bedachten ze samen een oplossing. Na lang werken en voornamelijk proberen, is op deze manier de eerste versie van het kinderzitje ontstaan. Een kinderzitje dat het gewicht op de stang draagt en niet op het stuur. Hierdoor is de stuurvrijheid weer zoals het altijd was geweest.

  De vrouw kwam na een aantal dagen terug met het nieuws dat ze het geweldig vond. Nu kan ze weer op de fiets, met haar zoontje, alle kanten op. Op de school waar de vrouw haar zoontje op kwam halen vroegen al snel meerdere ouders waar de vrouw het product gekocht had. Op deze manier kwamen er steeds meer gegadigden voor het kinderzitje op stang.

  Na doorontwikkeling zijn er uiteindelijk vijf modellen zadel op stang ontworpen en een spaakafschermer zodat de voetjes nooit in de wielen kunnen komen. Ten slotte is er ook een leuk accessoire bij gekomen, namelijk het kinderstuurtje op stang. Hierdoor heeft het kind het gevoel dat het mee kan sturen. Het fietsen wordt hierdoor een feest voor uw kind! Het product is inmiddels immens populair geworden door heel Nederland.

  Het cirkeltje met het product is nu eigenlijk rondgemaakt. De mede-ontwikkelaar van het product heeft van het product zijn werk gemaakt en hij heeft inmiddels meerdere mensen/machines in dienst om de zitjes te produceren. Nu verkoopt uiteindelijk Fietsgoedkoper de zadel op stang kinderzitjes weer aan de klant.

  Welk model heeft uw fiets nodig?

  Hieronder vind je de checklist waaruit jij kan afleiden welk model van het zadeltje op stang je nodig hebt. Let op: Er zijn altijd uitzonderingen, twijfel je? Neem dan contact met ons op of mail of Whatsapp ( +316 11 14 34 07 ) een foto van je fiets. Je hebt binnen 1 werkdag (via de whatsapp vaak binnen een half uur) uitsluitsel over welk model het beste op jouw fiets past! Bij twijfel vragen wij het tenslotte nog even na bij de producent van het product. Is het aan de hand van dit artikel niet duidelijk? We hebben nog een blog geschreven maar dan specifiek voor damesfietsen en herenfietsen. Dit is apart uitgelicht. De checklist voor herenfietsen vind je hier (onderaan de pagina). De checklist voor damesfiets vind je hier (onderaan de pagina).

  Op welke fiets past een zadel op stang NIET:

  • De fiets mag geen vierkante of enorm hoekige buizen hebben. Op fietsen zoals hieronder past bijvoorbeeld (nog) GEEN stang zadeltje.
    Zadel op stangZadel op stang
  • Alleen bij model 4 van toepassing: De ruimte aan de bovenkant van het balhoofd mag niet te klein zijn. Zoals onderstaand voorbeeld. Dat voorbeeld is dus niet passend.
   zadel op stang

  Waarop past een stang zadel / zadel op stang dan wel?

  Onderstaand zijn verschillende voorbeelden. Het is belangrijk om te onthouden dat dit voorbeelden zijn. De zitjes passen op nog veel meer verschillende fietsen.

  Heb je een damesfiets met:

  • oversized / dikke stang: Model 4. Onderstaande voorbeelden zijn geschikt voor model 4. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Fietsen met dikkere buizen passen ook. Daarvoor hebben wij speciale langere bouten beschikbaar. Deze zijn hier te vinden.
   zadel op stang zadel op stang
  • 2 dunne stangen (van ongeveer dezelfde dikte): Model 1. Dit zijn bijvoorbeeld de bekende omafietsen. De onderstaande fietsen zijn voorbeelden die geschikt zijn voor model 1.
   zadel op stang zadel op stang
  • 2 stangen waarvan de onderste stang een oversized stang is: Model 3. Model 3 is het meest voorkomende model voor damesfietsen. Onderstaande fietsen zijn een kleine greep uit de fietsen die geschikt zijn voor model 3.
   Zadel op stang Zadel op stang

  Heb je een herenfiets met:

  • 2 normale stangen: Model 2. De stangen van deze fietsen zijn niet oversized. Vandaar dat onderstaande fietsen passend zijn met model 2.
   zadel op stang model 2 geschikt zadel op stang model 2 geschikt
  • 2 stangen waarvan de onderste stang een oversized stang is: Model 5.
   Zadel op stang Zadel op stang
  • 3 stangen waarbij er sprake is van een dubbele bovenbuis. Dan heb je een aangepast model nodig. Neem hiervoor contact met ons op. Dan komt het zitje er als onderstaand op. 
   Zadel op stang
  • Een herenfiets met een oversized bovenbuis met een diameter (let op: niet omtrek maar diameter) van meer dan 46mm. Dit wordt vaak gebruikt om een zadel op stang te monteren op een Van Moof fiets. In dit geval heb je model 5 nodig in combinatie met een zadel op stang adapter voor een oversized buis.

  Check je verder nog wel even de afmetingen als je op het product heeft geklikt? Dan weet je het 100% zeker. Twijfel je of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op dan helpen we je direct verder. Als je geen vierkante, zeer hoekige of enorm oversized stang heeft is er bijna altijd ook een zadel op stang beschikbaar voor jouw fiets!

  Zadel op stang accessoires

  Zoals eerder kort benoemd zijn er twee accessoires van zadel op stang beschikbaar. De eerste betreft een accessoire voor de veiligheid. Namelijk een spaakafschermer. Een spaakafschermer zorgt ervoor dat de voetjes van het kind niet in de spaken kan komen tijdens het fietsen. Het wordt altijd aangeraden om een spaakafschermer aan te schaffen in combinatie met een buiszadel / stangzadel. Bij Fietsgoedkoper vind je ook combideals op de productpagina van een zadel op buis zitje. Hierdoor kan je de spaakafschermer extra goedkoop mee bestellen naast je zadeltje voor op de buis van jouw fiets.

  Ten slotte is er sinds 2022 ook een nieuw accessoire van zadel op stang die de fietservaring van uw kind vele malen leuker maakt! Namelijk een zadel op stang kinderstuurtje. Dit kinderstuurtje bevestig je op je eigen stuur. Zo kan je kind zich veilig vasthouden op de fiets. Verder heeft uw kind het gevoel zelf te fietsen. Ze vinden dit fantastisch. Ze zullen elke keer staan te springen om op de fiets te gaan. Ook voor deze accessoire zijn er combideals met een zadel op stang zitje beschikbaar.