Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Hoe meet ik mijn hoofdomtrek voor een fietshelm?

  Ook in Nederland zijn steeds meer mensen een fietshelm gaan dragen. Het aantal helmdragers is helemaal explosief toegenomen na de helmplicht voor snorscooters sinds 1 januari 2023. De verkoop van fietshelmen is dan ook nog nooit zo hoog geweest. Ook online groeit de verkoop van fietshelmen gestaag door. Maar hoe weet je welke maat helm jij nodig hebt? In dit artikel leggen wij het je stap voor stap uit.

  Verschillende Maten Fietshelmen

  Om te beginnen is het handig om te weten dat er verschillende maten zijn, deze maten zijn weer gekoppeld aan een hoofdomtrek. Een voorbeeld: Jan zoekt een helm en heeft een relatief klein hoofd (volgens hemzelf). Hij denkt dat hij een maat S (small) nodig heeft. Bij de productinformatie van de helm ziet Jan dat de S bij de uitgezochte helm geschikt is voor een hoofdomtrek van 51 t/m 55 CM. Nu moet Jan zijn hoofdomtrek meten, want meten = weten. Hij komt er uiteindelijk achter dat hij een hoofdomtrek heeft van 57 CM. Deze valt in de categorie M. Jan bestelt dus uiteindelijk toch de maat M en heeft hierdoor precies de juiste helm in huis zonder dit vooraf te passen. Meet dus altijd je hoofdmaat / hoofdomtrek op voor het aanschaffen van een fietshelm. Het is namelijk belangrijk dat jij de perfect maat helm hebt. Als een helm namelijk los op je hoofd zit, is de helm niet veilig.

  Mijn hoofdomtrek zit net tussen twee helmmaten in. Welke moet ik nemen?

  Het wil wel eens voorkomen dat je hoofdomtrek net tussen twee maten in zit. Om een voorbeeld te geven: Jan heeft een hoofdomtrek van 55 CM. Hij wil dat de helm zo goed mogelijk zit. Niet te ruim of te krap. De maat S loopt tot en met een hoofdomtrek van 55 CM. Een maat M loopt van 54 t/m 58 CM. Ook deze helm zou bij hem moeten passen. Wat is nu de beste keuze? Ons advies om hierbij altijd voor de grotere maat te gaan. Ten eerste is een kleine meetfout snel gemaakt (bijvoorbeeld door net niet het breedste punt van het hoofd op te meten), ten tweede is het niet aan te raden om een helm op de centimeter passend te nemen. Dit omdat je bijvoorbeeld in de winter ook wel eens een mutsje tegen de kou onder de helm wil dragen. Hier is geen ruimte meer voor als je een maat S zou nemen in het geval van het voorbeeld. Daarom zouden wij Jan in dit geval altijd een maat M adviseren.

  Stappenplan bij het meten van de hoofdomtrek

  Maar hoe meet ik dan mijn hoofdomtrek? Volg dit stappenplan en je komt erachter:

  Stap 1: Pak een meetlint.
  Stap 2: Plaats het meetlint om je hoofd.
  Stap 3: Plaats het meetlint vlak boven je wenkbrauwen en vlak boven je oren.
  Stap 4: Houd je vinger op het punt waar het meetlint elkaar weer raakt.
  Stap 5: Op dat punt leest je jouw hoofdomtrek.
  Stap 6: Kijk met deze informatie welke maat je nodig hebt in de tabel van de uitgezochte fietshelm (onderaan de de beschrijving van elke helm staat een maattabel).
  Stap 7: Bestellen maar! Vervolgens kun je genieten van je nieuwe fietshelm.

  Nu je je hoofdomtrek weet ben je misschien op zoek naar een mooie fietshelm? Bij Fietsgoedkoper hebben we een enorm divers aanbod aan fietshelmen voor de MTB’er, de stadsfietser, de speed-pedelec fietser en meer. Hieronder een kleine greep uit het mooie assortiment.

  Abus PURL-Y ACE speed pedelec helmABUS PURL-Y speed pedelec helmAbus macator greyAbus hud-yAbus smiley 3.0Abus urban i 3.0 zwartAbus pedelec 2.0 aceAbus pedelec 2.0 helm

  Het volledige aanbod fietshelmen kunt u vinden door hierop te klikken. Fietsgoedkoper heeft bij elke helm een maattabel met de hoofdomtrek vermeld. Zo kan je eenvoudig de juiste helm uitzoeken die geschikt is voor jouw hoofd. Heb je na aanleiding van deze blog nog vragen over het meten van je hoofdomtrek? Neem dan contact met ons op en we helpen je gelijk verder.

  Hoofdomtrek voor een fietshelm meten